Info
  • Kan wel 10 keer steken
  • Wordt 17 tot 20 mm
  • Een nest herbergt vaak meer dan 5000 wespen

Wespen bestrijden


Omdat de Plaagdierspecialist zich uitsluitend richt op de bestrijding van wespen, hebben wij veel specifieke kennis op dit gebied. Onze bestrijdingsdeskundigen kunnen als het ware denken zoals de wespen die een plaag vormen en deze zodoende heel gericht aanpakken en uitroeien. Wij zetten veel theoretische kennis uit wetenschappelijk onderzoek om in de dagelijkse praktijk om de wespen te bestrijden.

Wij hebben uitsluitend gediplomeerde en gecertificeerde bestrijdingsdeskundigen in dienst met vele jaren specialistische ervaring in ongediertebestrijding, vooral gericht wespen. Zij worden meerdere malen per jaar getraind om hun kennis up-to-date te houden.

De Plaagdierspecialist beschikt over alle Nederlandse en Europese certificeringen op het gebied van ongediertebestrijding. Deze certificaten waarborgen een verantwoorde bestrijding van ongedierte. De juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure, milieuvriendelijke bestrijding en aandacht voor dierenwelzijn.

Wespenplaag


Wespennest

Een wespennest herbergt vaak wel meer dan 5.000 wespen. Altijd een koningin omringd met werksters. De werksters hebben een angel en kunnen steken als ze agressief worden. Een bij kan slechts 1 maal steken, omdat zijn angel weerhaken bevat. Een wesp trekt zijn angel terug en kan wel 10 keer steken. Naast het gif worden ook lokstoffen geïnjecteerd, zodat de andere wespen uit het nest ook worden aangetrokken en agressief worden.

Wespensteek

Iedereen reageert verschillend op zo’n steek. Bij de meeste mensen onstaat er een rode pijnlijke zwelling die gemiddeld zo’n 2 dagen aanhoudt. Bij een steek in de zachte gedeeltes zoals het ooglid, zal de zwelling dikker zijn. Als het insect wordt ingeslikt of ingeademd, moet direct hulp worden gezocht van mensen die daar verstand van hebben. Dat is een spoedsituatie, men zou kunnen stikken omdat de luchtwegen verstopt raken.

Allergie

Bij iemand die allergisch is kan één enkele steek gevaarlijk zijn. Om allergisch te worden, moet men minstens eenmaal in zijn leven gestoken worden. De tweede steek zal dan een allergische reactie veroorzaken, pas dan weet u of u allergisch bent.

Wat te doen?

In het kort komt het erop neer dat u het volgende kunt doen als u geprikt wordt: · Verwijder snel de angel met een pincet of uitgegloeide naald, niet knijpen (dat voorkomt dat het gifzakje leeggedrukt wordt). Of zuig het gif op uit de wond. · Leg een ijsblokje of koude kompres op de plek van de steek. · Eventueel deppen met met azijn na een wespensteek en deppen met verdunde ammonia na een bijensteek. · Als u heel misselijk wordt of rare dikke bulten krijgt op allerlei plekken dan moet u snel de dokter waarschuwen.

Belt u vandaag nog voor 12.00 dan gaan wij ons best doen om dezelfde dag nog langs te komen voor een gratis inspectie!We maken een bestrijdingsplan en beginnen meteen met de uitvoering hiervan.
Er wordt eerst gekeken waarom de wespen nu juist bij u aanwezig zijn.
Hierbij wordt direct de kern van het probleem aangepakt en weggenomen, waarna het uitroeien van de plaagdieren kan beginnen.

Bel direct en kom vandaag nog van uw wespenoverlast af!

Kunnen jullie mij helpen als ik een bedrijf heb?Absoluut. Veel instellingen zoals, hotels en restaurants maken veelvuldig gebruik van onze diensten. Neem contact op voor de mogelijkheden.