Info
  • Vrouwtje legt 50 tot 90 eitjes
  • Larve ontpopt na 2 tot 5 maanden
  • Mot is lichtschuw

Motten bestrijden


> Het zelf bestrijden van motten is erg lastig, omdat niet de motten zelf maar vooral de larven schade toebrengen aan bijvoorbeeld uw kleding. De eitjes zijn erg klein en nauwelijks met het blote oog zichtbaar. Wanneer de motten worden bestreden is het ook belangrijk de larven en de eitjes te bestrijden. Hier mag er geen enkele van in leven blijven, omdat de mottenplaag anders weer terug komt. Deze eitjes liggen vaak in erg kleine kieren, waar soms moeilijk bij te komen is.

Wij hebben uitsluitend gediplomeerde en gecertificeerde bestrijdingsdeskundigen in dienst met vele jaren specialistische ervaring in ongediertebestrijding, vooral gericht op motten. Zij worden meerdere malen per jaar getraind om hun kennis up-to-date te houden.

De Plaagdierspecialist beschikt over alle Nederlandse en Europese certificeringen op het gebied van ongediertebestrijding. Deze certificaten waarborgen een verantwoorde bestrijding van ongedierte. De juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure, milieuvriendelijke bestrijding en zoveel mogelijk aandacht voor dierenwelzijn.

Mottenplaag


Er zijn diverse soorten motten die binnenshuis een plaag kunnen vormen. De plek waar ze zich ophouden en waar ze zich voortplanten en voeden is verschillend, maar er zijn veel overeenkomsten qua voortplanting.

Voortplanting

De vrouwtjesmot legt meerdere malen per jaar tussen 50 tot 150 eitjes. De eitjes ontwikkelen zich tot larven (rupsen) welke zich voeden met kleding (kleermot) of voedselproducten (cacaomot of vruchtmot). Hierbij blijven sporen van spinsel achter. De larf verpopt zich tot mot en laat zijn coccon achter. Dit verontreinigd uw voedselproducten.

De motten zijn lichtschuw en zullen met name zich in de schemer en nacht laten zien. Dit tot gevolg dat een besmetting pas opgemerkt wordt en zich al heeft ontwikkeld tot plaag.

Belt u vandaag nog voor 12.00 dan gaan wij ons best doen om dezelfde dag nog langs te komen voor een gratis inspectie!We maken een bestrijdingsplan en beginnen meteen met de uitvoering hiervan.
Er wordt eerst gekeken waarom de motten nu juist bij u aanwezig zijn.
Hierbij wordt direct de kern van het probleem aangepakt en weggenomen, waarna het uitroeien van de plaagdieren kan beginnen.

Bel direct voor een gratis inspectie, wij rekenen géén voorrijkosten!

Kunnen jullie mij helpen als ik een bedrijf heb?Absoluut. Veel instellingen zoals, hotels en restaurants maken veelvuldig gebruik van onze diensten. Neem contact op voor de mogelijkheden.