Info
  • Houtworm is een larve
  • Veroorzaken kleine uitvliegopeningen (3 a 4 mm, Boktor 8 mm ovaal).
  • Kan een gevaar vormen voor houten constructies.

Houtworm bestrijden


Houtwormen zijn eigenlijk de larven van volwassen houtwormkevers, zoals de Huisboktor, Parketkever(Spinthoutkever), Gewone Houtwormkever en de Grote Houtwormkever. Zodra houtworm wordt ontdekt in de woning is het zaak snel en adequat te handelen om de schade aan houtconstructies te beperken.

Er zijn verschillende mogelijkheden de houtwormen te weren met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, zoals bijvoorbeeld petroleum en azijn e.d. Echter doodt dit geen larven en eitjes waardoor het probleem hier niet mee opgelost kan worden. Alleen een professionele bestrijder kan het probleem daadwerkelijk oplossen.

Het gevaar van houtworm is dat ze hout constructies in huizen of gebouwen ernstig kunnen verzwakken en deze constructies uiteindelijk in kunnen storten. Dit brengt grote gevaren met zich mee. De Houtwormspecialist is zich hiervan bewust en kan snel in actie komen. Want hoe eerder de houtworm (larve) wordt aangepakt, hoe geringer de schade en hoe gemakkelijker deze kan worden bestreden.

Omdat de Houtwormspecialist gespecialiseerd is in de bestrijding van alle houtaantasters (Drooghoutborders) hebben wij alle verschillende bestrijdingsmethoden in huis. Onze specialist zal bij een gratis en vrijblijvende inspectie bekijken welke methode voor uw situatie het beste is. Hierdoor kunnen de kosten voor u zoveel mogelijk worden beperkt. De Houtwormspecialist is gegarandeerd de goedkoopste van Nederland.

Wij hebben uitsluitend gediplomeerde en gecertificeerde Houtwormdeskundigen volgens de Url 5001 in dienst met vele jaren specialistische ervaring in het bestrijdin van houtaantasters. Zij worden meerdere malen per jaar bijgeschoold om hun kennis up-to-date te houden.

De houtworm inspecteur beschikt over alle Nederlandse en Europese certificeringen op het gebied van Houtworm & ongediertebestrijding. De juiste werkmethoden en procedures, goede rapportage, klantvriendelijkheid, een goede klachtenprocedure en milieuvriendelijke bestrijding.

Herkennen


> Houtwormen zijn er in diverse soorten, maar hebben allemaal één ding gemeen. Hout wordt aangevreten door de larve die zich in het hout bevind em zich voedt met de suikers die zich in het hout bevinden, Na het larvale stadium dat in het hout afspeeld komt na verpopping de volwassen houtwormkever uit de uitvliegopening (een gaatje van 3 a 4 mm),waarvoor bij het uitvliegen eerst boormeel zichtbaar is (Gele hoopjes). Na paring van de kever worden binnen 3 a 4 weken nieuwe eitjes gelegt op en in het hout, vaak in de zelfde ruimte. Dit kan bij de gewone houtwormkever 40 eitjes zijn ,grote houtworm kever 70 eitjes en de huisboktor rond de 200 bevatten.

Belt u vandaag nog voor 12.00 dan gaan wij ons best doen om dezelfde dag nog langs te komen voor een gratis inspectie!We maken een bestrijdingsplan en bieden u een offerte op maat.
Er wordt gekeken wat de aantasting cq schade is die de houtaantaster aangericht heeft.
Na bestrijding krijgt u 10 jaar garantie. Dit is essencieel bij verkoop van uw woning.

Bel direct voor een gratis inspectie, wij rekenen géén voorrijkosten!

Kunnen jullie mij helpen als ik een bedrijf heb?Absoluut. Veel instellingen zoals, hotels,restaurants aannemers en makelaars maken veelvuldig gebruik van onze diensten. Neem contact op voor de mogelijkheden.